Doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare. De asemenea, este recomandată și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Pentru administrarea dozei 3 se dorește ca programarea să fie făcută prin platforma de vaccinare, care este în curs de optimizare.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Creșterea numărului de persoane vaccinate va asigura protecția noastră și va păstra economia deschisă.

Certificatul verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea este folosită de acum și în România, la fel ca în altă țări, pentru a evita lock-down-ul.

A transmis Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.