Începând cu 1 iulie și până la finalul lunii august, poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, în staţiunile turistice Albena, Varna, Balcic și Nessebar, din Bulgaria.

Prima serie de șase poliţişti români a plecat în Bulgaria, la 1 iulie urmând ca, la data de 1 august a.c., să aibă loc schimbul de serii. De la Giurgiu, conform informațiilor furnizate de reprezentanții IPJ, un polițist a fost detașat pentru sprijinirea autorităților bulgare.

Este al zecelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct colegilor noștri pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat. 

De asemenea, polițiștii cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.

Și pe litoralul românesc vor putea fi întâlniți polițiști de la IPJ Girgiu. Primul care a plecat deja pe data de 1 iulie își va încheia „seria” pe data de 19 iulie, urmând ca, din 20 iulie, un alt coleg să îi ia locul, pentru intervalul 20 – 31 iulie.

(Jurnal)