Având în vedere situația creată pentru implementarea Legii 100/2010 (legea care se referă la constituirea și delimitarea perimetrelor de ameliorare prin împădurire pe terenurile degradate), articolul 5 precizează că delimitarea și constituirea acestor perimetre se face de către o comisie constituită prin ordin de prefect, care are ca președinte primarul UAT-ului. Este vorba, în special, despre zonele deschise, unde este necesară înființarea de perdele de arbori, pentru ca vântul să nu creeze troiene de zăpadă pe șosea.

Ținând cont că alegerile desfășurate în 2020 pentru primari au creat existența unor altor persoane nominalizate prin legea din 2010 actualizarea comisiilor se impune la această dată, prin desemnarea în comisie, prin ordin de prefect, a Primarului, ca președinte al acestei comisii, din care mai fac parte reprezentanți DAJ, OCPI, ANIF; OSPA, Direcția Silvică. În acest sens este obligatorie constituirea acestei comisii cu ajutorul căreia, pe viitor, pe terenurile degradate, se vor înființa acele amenajamente silvice.

„La solicitarea DAJ se vor desemna reprezentanții fiecărei instituții precizate în articolul 5 al Legii 100/2010 tocmai în vederea transmiterii către prefectură a documentației pentru întocmirea comisiilor și numirea președinților de comisii prin Ordin de prefect.

Nu există un termen limită, dar trebuie făcut cât mai rapid, întrucât există o statistică la acest moment a terenurilor degradate ce se pretează la înființarea de amenajamente silvice”, au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu.

(Jurnal)