Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte, să fie împuşcat mortal de poliţie, informează Reuters.

Printre morţi se numără şi un ofiţer de poliţie care nu se afla în timpul serviciului. Un alt poliţist a fost rănit grav.

Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei.

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite, de asemenea, două maşini care îi aparţineau suspectului.