Petcu-TomaÎn legătură cu recenta fuziune a UNPR cu partidul lui Traian Băsescu (PMP), am dorit să aflăm şi părerea unui politician din afara spectrului acestei legături politice. Pentru aceasta am solicitat copreşedintelui ALDE, Toma Petcu, o scurtă analiză, ţinând cont că Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost până de curând într-o alianţă cu UNPR-ul, alături de PSD. Vorbindu-ne despre fuziunea PMP-UNPR, Toma Petcu ne-a spus: Această fuziune a fost determinată de disperarea celor două partide că nu vor realiza pragul electoral şi că vor rămâne la toamnă în afara jocului politic. Mutarea strategică după cum probabil v-aţi dat seama a fost făcută de către Traian Băsescu şi nicidecum de Valeriu Steriu. Fuziunea a fost favorizată însă de faptul că negocierile UNPR-ului  cu PSD şi PNL  au eşuat, dar şi datorită faptului că Valeriu Steriu a fost promovat şi susţinut încă de pe vremea când încă era preşedinte al României de către Traian Băsescu.

Întrebat dacă această fuziune creează probleme partidului din care face parte, Toma Petcu ne-a spus: Pentru ALDE Giurgiu această fuziune nu semnifică nimic, cunoscând foarte bine cele două organizaţii locale. Sunt sigur că scorul lor, împreună, va fi tot de 2%…Mă bazez când afirm acest lucru pe adversitatea de care au dat dovadă giurgiuvenii faţă de Traian Băsescu în privinţa tăierii pensiilor şi salariilor în perioada 2010-2011. Nu cred că cetăţenii ar dori să readucem la guvernare, în prim planul scenei politice un personaj care în 10 ani în care a condus ţara, nu a adus decât dezbinare şi o condamnare la sărăcie a populaţiei  din România.

În finalul scurtei analize privind noul partid creat prin fuziunea dintre PMP şi UNPR, copreşedintele ALDE Giurgiu declara: Nu pot să nu recunosc faptul că în cele două partide, la nivel local,  există şi oameni de bună calitate care au performant de-a lungul timpului , din punct de vedere electoral, şi nu numai. Aceştia cu siguranţă nu se mai regăsesc într-o astfel de combinaţie politică şi de aceea foarte curând vor migra spre alte formaţiuni politice…

Florian TINCU

 

1 COMENTARIU