Poliţiştii de frontieră  au depistat un cetăţean turc, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de un permis de şedere fals, cu scopul de a ajunge în Germania.

 În data de 3 iulie, în jurul orei 13:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F.Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz condus de către un cetățean bulgar, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport eliberat de autoritățile din Turcia şi un permis de şedere cu însemnele autorităților din Germania.

În urma verificării documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de şedere prezentat de pasagerul turc, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare.  

Astfel, s-a stabilit că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia aplicată în documentul emis de către autoritățile din Germania. Totodată, s-a stabilit că bărbatul este cetățean turc E.M., în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu avea un document de călătorie valabil şi intenţiona să ajungă în Germania.

          Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)