Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, 1.060 de pachete cu ţigarete, ascunse şi nedeclarate,  estimate la o valoare de 23.000 lei!

În cursul zilei de luni, 21 martie, în jurul orei 14:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 29 de ani, aflat la volanul unui microbuz.

În urma analizei de risc, mijlocul de transport a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunțit, în urma căruia, poliţiştii de frontieră au descoperit 21.200 de țigarete (1.060 de pachete), nedeclarate și ascunse sub o banchetă a mijlocului de transport dar și în plafonul acestuia.

Produsele aparțineau cetățeanului bulgar sus-menționat, care nu a putut prezenta documente pentru a demonstra proveniența țigaretelor.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la o valoare de 23.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârșirea infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu,  fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege”, faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015.

(Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu:  Inspector principal de poliție – Roxana Popazu)