Doi bărbaţi, unul din Şugag, administrator de pensiune, celălalt vânător din Giurgiu, au fost reţinuţi, în week end, de poliţiştii Serviciului Arme  Explozivi, Substanţe Periculoase de la IPJ Alba, scriu cei de la alba24.ro.

Ei sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic, fiind depistaţi în flagrant delict, imediat după ce au împuşcat o căprioară pe fondul de vânătoare 43 Dobra, din judeţul Alba.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din Alba, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17/18 martie, tânărul din Giurgiu, în vârstă de 24 de ani, a împuşcat o căprioară, cu o armă găsită, de altfel, în portbagajul maşinii oprite de poliţişti în trafic. Arma îi aparţinea vânătorului din Giurgiu, iar vânătoarea a avut loc în afara perioadei legale, fără autorizaţie, cu arma deţinută legal de către acesta.

Faţă de el, dar şi faţă de „colegul” de vânătoare din Şugag (Alba), a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar arma de vânătoare a fost indisponibilizată.

(Jurnal)