Un tractorist băut a dat cu ”oiştea”-n gardul unui cetăţean din Dărăşti

0
258

alcooltestDuminică, 18 septembrie, în jurul orei 15.30, N. M., un bărbat de 41 ani, din comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 412 A, la intersecţia cu străzile Teiului şi strada Bisericii din localitatea Dărăşti Vlaşca, judeţul Giurgiu, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în gardul unui imobil, distrugând două panouri/plăci din beton.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,49 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Centrul Medical de Permanenţă Călugăreni unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.