Un șofer român a fost amendat cu 1,7 milioane de euro în Franța

0
554

Un șofer de TIR din România, în vârstă de 50 de ani, a primit o amendă de 1,7 milioane de euro în Franța. Săptămâna trecută, el a fost prins lângă Perthus, localitate din sudul țării, aflată la graniță cu Spania, cu 900 de kilograme de canabis ascunse printre lămâi.

Drogurile au fost ascunse printre lămâi.
FOTO: Direction régionale des douanes
Șoferul venea din Spania și intenționa să ajungă în Germania. Pachetele de rășină de cannabis erau ascunse în lăzile cu lămâi din Spania.

Captura a fost făcută în urmă cu o săptămână, iar vineri, în urma unui proces rapid, românul și-a aflat sentința, respectiv 5 ani de închisoare, amendă de 1,7 milioane de euro și interdicția de 10 ani de a intra pe teritoriul francez, a declarat pentru presa franceză Benoît Godart, directorul punctului vamal Perpignan.

Această operațiune vamală vine după interceptarea mai multor transporturi majore de droguri în sudul Franței. Pe 16 aprilie, agenții brigăzii Narbonne descoperiseră într-o remorcă a unui camion 845 kg de rășină de canabis. În aceeași zi, vameșii de la Hendaye au oprit un camion cu remorcă frigorifică care ascundea 1.170 kg de rășină de canabis și 28 kg de plante de canabis. La 18 aprilie, ofițerii din Port-Vendres și Perpignan au descoperit 555 kg de rășină de canabis ascunsă în bara de protecție a remorcii unui camion care transporta salată în Italia.

În 2020, serviciile vamale din Pirineii Orientali au confiscat 9,4 tone de narcotice, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din volumul total depistat pe teritoriul național.