Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean sirian care a încercat să intre ilegal în ţară, folosind o carte de identitate spaniolă falsă.

În data de 06.01.2020, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional care efectua curse regulate pe ruta Sofia – București, o persoană care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate ce purta însemnele autorităților spaniole.

În urma verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentul de identitate prezentat la control nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean sirian, în vârstă de 30 de ani. Acesta a declarat faptul că a procurat documentele din Atena, de la un cetățean a cărui identitate nu o cunoaște, pentru care a plătit suma de 500 de euro și a recurs la această metodă întrucât intenţiona să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar firma de transport a fost sancționată contravențional, în conformitate cu OUG 194/2002 cu modificările și completările ulterioare, pentru ”aducerea în România de către companiile de transport a străinilor cu documente sau vize false ori falsificate”.