seismograf-mediafax-fotoSe pare că Anul 2016 a dorit să nu își dea ultima suflare fără a mai răbufni o dată…În acest context, noaptea trecută , de marţi spre miercuri am avut un cutremur cu o magnitudine de 5,3 pe scara Richter. 

Seismul s-a simţit în mai multe localitati din ţară şi din Republica Moldova. Nu sunt victime şi nici pagube materiale. Magnitudinea seismului produs miercuri, la ora 1:20, în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3  grade pe scara Richter, iar adâncimea la 98.9  km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).  Anterior, INFP anunțase o magnitudine de 5,2 grade și o adâncime de 97,5 km.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).  Seismul a avut loc în județul Vrancea, la adâncimea de 91,1 kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Paltin — 5 kilometri, Focșani — 42 kilometri și București — 156 kilometri. În urma cutremurului nu au fost înregistrate mai multe apeluri la numărul de urgenţă 112, mulți cetățeni speriindu-se…

Cutremurul de noaptea trecută s-a simțit foarte  bine și la Giurgiu. El nu a mai avut replici la fel de puternice. 

(Jurnal)