După ce a făcut valuri cu ba e, ba nu e consilierul noului primar (Gheorghe Purcaru) de la Bucșani, Dan Pasat mai aruncă o bombă pe piața media giurgiuveană: vrea să candideze, ca independent, pentru…primăria Bucșani!

Oamenii din localitate nu sunt tocmai încântați de această idee, dovadă stând declarațiile mai multor locuitori ai comunei.

„În biroul primarului își face prezența Dan Pasat, mai mult de 12 ore pe zi. A cărat cu sacii documente din instituție…”

Tot scandalul a început în luna mai, la scurt timp de la moartea celui ce fusese ales, în 2016, primar: Radu Pătrășescu, cel mai longeviv (la acea vreme) edil din județ, aflat la al șaselea mandat.

Locuitorii comunei spun că Dan Pasat s-ar fi mutat, aproape imediat, în biroul primarului. „Dan Pasat face ce vrea în cadrul consiliului. Un fost condamnat penal care a reușit, prin mijloace specifice, să racoleze opt consilieri, să își impună un viceprimar, consilier pe care organizația PSD l-a exclus cu mai multe luni în urmă. Dan Pasat nu face decât să își racoleze eventuali votanți, pentru că dumnealui vrea să candideze ca independent la Primăria Bucșani, nefiind agreat de niciun partid”, spun sătenii.

Aceiași săteni declară că sunt tratați diferit. Cei care nu îl susțin la funcția de primar pe Pasat sunt plimbați, atunci când cer un document sau o adeverință.

„Nu este posibil așa ceva, acum câteva luni s-a eliberat o adeverință pentru un spațiu, pe loc! Am fost dirijată de către angajații Primăriei, că pentru orice nelămurire, să merg la domnul Pasat! Cine este acest Pasat?”, se întreabă, iritată, o localnică.

Cum a ajuns un fost condamnat penal să decidă într-o localitate precum Bucșani? Prin girul vice-primarului, spun localnicii.

Alți nemulțumiți sunt angajații stației de apă a comunei, care spun că sunt selectați politic de același Dan Pasat.

Am stat niște ani de zile acolo, iar acum, când a venit domnul Dan Pasat, la putere, la Primărie, și îl coordonează pe viceprimar, a spus că dacă nu suntem în barcă cu ei, or să ne dea afară. Mie mi-au desfăcut contractul de muncă!” declară un fost angajat al stației de apă Bucșani.

Între timp, în fața clădirii din localitate, sătenii nemulțumiți s-au adunat, pentru a cere socoteală pentru toate nedreptățile la care sunt supuși.

Eu nu pot să…Ceea ce reclamă oamenii trebuie să vină și cu documente!” ar fi declarat Dan Pasat unui post național de televiziune.

Dan Pasat, fost deputat PD-L, a fost condamnat în anul 2013 la trei ani de închisoare pentru șantaj.