DSC00162Luni, 13 februarie, în in-cinta Şcolii Gimnaziale de Artă ”Victor Karpis” din Giurgiu a avut loc o întâlnire interactivă între conducerea Organizaţiei Non Guvernamentale ”Credinţă, Adevăr, Echitate socială” şi o serie de giurgiuveni interesaţi de activitatea şi scopul acesteia.

DSC00158Această Organizaţie a fost constituită în special din do-rinţa de a promova tinerii, care, din păcate, sunt foarte vitregiţi în ţara noastră. După cum se observă, ”exportăm” inteligenţa, ceea ce este foarte grav pentru o naţie. De asemenea, scopul nostru general este acela de a veni în sprijinul şi în slujba cetăţenilor, a declarat preşedintele ONG-ului, Remus Guşan.

La rândul său, vicepreşe-dintele Adrian Anghelescu a completat: Gândul nostru este acela de a întări societatea civilă din Giurgiu. În afară de toate acţiunile de voluntariat la care voi fi partener cu Asociaţia, scopul meu aici este de a ridica cât de cât sentimentul civic al cetăţeanului giurgiuvean. Vom începe prin acţiuni de împăduriri, de curăţenie, prin învăţarea Asociaţiilor de proprietari cum să-şi reprezinte drepturile şi să punctăm anumite aspecte ce nu au fost rezolvate de ani de zile. Nu am venit în această Asociaţie ca să fac politică, ci, pur şi simplu, să conlucrăm pentru binele cetăţenilor, pentru un oraş în care societatea civilă să fie puternică.

Totodată, secretarul ge-neral al ONG-ului ”Credinţă, Adevăr, Echitate socială”, Ţicu Paris, a menţionat că, până la momentul actual, Asociaţia a încheiat contracte de colaborare cu diferite instituţii din municipiu, cu sprijinul cărora au întreprins o serie de acţiuni pentru copiii cazaţi în casele de tip familial.

În ceea ce priveşte acţiunile pe care ONG-ul urmează să le deruleze, Ţicu Paris a amintit organizarea unor expoziţii cuprinzând lucrări ale elevilor talentaţi, iar personalităţile oraşului să fie invitate să le cumpere, banii strânşi urmând a fi donaţi copiilor instituţionalizaţi. De asemenea, Asociaţia îşi propune ca fiecare elev de clasa a-V-a, a-VI-a şi a-VII-a, o dată pe lună, să desfăşoare ora de religie la biserică.

La rândul lor, cetăţenii prezenţi au propus, printre altele, ca   ONG-ul să se axeze şi pe problemele celor de vârsta a treia, dar şi pe cele ale tinerilor ajunşi în situaţia de a fi dependenţi de droguri. Precizăm că ONG-ul ”Credinţă, Adevăr, Echitate socială” a luat fiinţă în luna octombrie 2016, prin Hotărâre judecătorească, activând, decocamdată, numai pe raza municipiului Giurgiu.

Teodora Nicolau