Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse.

Prezent la Brașov, Boloș a fost întrebat în ce stadiu sunt procedurile pentru decontarea din fonduri UE a construcției aeroportului.

Ministrul Fondurilor Europene a menționat, toto dată, că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene.

„Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (…) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat”, a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Boloș a precizat că este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanțarea proiectului Aeroportului Internațional de la Ghimbav.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10158177426198043&id=317022828042 

Digi24