Nu mai puțin de un milion de măști de protecție, așeptate „cu sufletul la gură” de reprezentanții Crucii Roșii Române, pentru a fi distribuite, mai apoi, către unitățile Ministerului Afacerilor Interne din țară (poliție de frontieră, poliție, pompieri, SMURD, jandarmi), au fost confiscate în noaptea de 22/ 23 martie, în Vama Otopeni. 

Pe surse, firma care s-a ocupat de transportul acestora este din Giurgiu, cu sediul social în str. 1 Decembrie 1918, și are un număr de 9 angajați, fiind condusă (în acte) de o giurgiuveancă, M.F. 

Deocamdată, măștile sunt rechiziționate de Procuratură, motivul invocat fiind anumite nereguli ce ar exista în documentele de însoțire 

Măștile – a căror valoare este de aproximativ 700.000 de euro – au fost achiziționate de pe SEAP, de către Crucea Roșie, prin intermediul societății amintite. 

Cu amănunte legate despre această situație ingrată în care se află atât reprezentanții Crucii Roșii, cât și cei ai Ministerului de Interne, vom reveni în cursul zilelor următoare. 

(Jurnal)