carwash-1457883283Cu câteva zile în urmă în cotidianul nostru on line a apărut un material  sub titlul:  La Giurgiu, unii spălători de autoturisme își tratează clienții în funcție de marca mașinii și consistența ciubucului primit!

Așa cum menționam anterior revolta noastră și a victimelor menționate în  acel material nu îl vizau pe administratorul spălătoriei auto , ci pe unul dintre salariați care a înțeles în mod greșit faptul că investițiile făcute de șeful său, respectiv cheltuielile cu amenajarea acestui cochet  punct de lucru nu-i dă voie lui să-i trateze discreționar pe clienți.

 La fel de adevărat , după cum comenta unul dintre cititorii noștri, agenților economici le este tot mai greu să găsească personal care să opteze pentru astfel de profesii necalificate, deși forță de muncă ar exista, slavă Domnului, dacă ne uităm la câți tineri termină școala an de an , fără însă a reuși să obțină diploma de absolvire și /sau vreo calificare.

Iată de ce precizăm încă odată faptul că intenția noastră a fost aceea de a arăta cu degetul spre acel individ care compromite imaginea unui întreg colectiv și respectiv al unei afaceri care cu siguranță a fost construită și menținută cu multe sacrificii de către un cetățean care , înainte de toate, a mai creat câteva locuri de muncă.

În mod greșit unii  dintre acești salariați în comentariile făcute pe seama acestui material pretexta modul mitocănesc în care uneori se poartă cu clienții prin faptul că este prost plătit și că este nevoit să accepte condițiile grele de muncă, nerăsplătite de patroni. Condițiile salariaților și relația lor cu patronii nu au nicio legătură cu clienții. Aceștia nu pot fi depozitariii acestor nemulțumiri.

Altcineva sugera faptul că privilegiile acordate interlopilor în raport cu ceilalți clenți se datorează temerilor că aceștia ar putea să se le facă rău în eventualitatea în care i-ar refuza …

Prin acest material se descoperă  latura mai puțin știută a unui fenomen care aduce în prim plan atât condițiile proaste pe care unii dintre acești salariați sunt nevoiți  să le accepte din teama de a nu fi dați afară din servici, munca la negru la care unii o reclamă pe cât și teama instaurată de o serie de interlopi, în municipiu , de acest ultim aspect făcându-se vinovați cei ce ar trebui să apere legea .  După cum observăm, din comentariile pe marginea acestui articol , giurgiuvenii par a nu mai avea încredere în modul cum sunt aplicate legile, cum sunt pedepsiți cei care le încalcă , de modul în care le este apărată siguranța!

(Jurnal)

 

 

 

2 COMENTARII

  1. Cineva intreba cum arata un interlopr, facand referire la anumite caracteristici fizice. Interlopul nu are ceva in plus din punct de vedere anatomic, este dotat doar cu mult tupeu, fara constiinta, fara carte de munca, fara povara impozitelor la stat, putina carte,multa vrajeala, relatii mentinute cu mita, vocatie infractionala, averi nejustificate. Fauna este formata din borfasi,proxeneti, dealeri de droguri, camatari. In acest oras mizer interlopii sunt prezenti si usor de identificat prin bolizi de lux din care se aud manele inspirationale pentru purtatorii ilegali de creier, dupa scarba pe care oafiseaza pentru orice tip de activitate. Itinerariul ramelor este unul previzibil de la casa de pariuri la cafenea si invers, unori mai poposesc pe banca.