Deși pare extrem de sănătoasă pentru organism, Sfecla roşie  poate uneori să aducă multiple deservicii, sănătății.

Deşi bogată în fibre, calciu, fier, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, riboflavina, folaţi şi vitamine precum A, B, C, E şi K, sfecla roşie poate avea şi efecte neplăcute.

Spre exemplu, Sfecla roşie poate creşte riscul de a face pietre la rinichi, căci în sucul de sfeclă roşie se găsesc oxalaţi, factori responsabili pentru formarea pietrelor la rinichi.  

Sucul de sfeclă roşie poate scădea drastic tensiunea. În cazul indivizilor cu probleme legate de tensiune şi a celor care iau tratament în acest sens, consumul de sfeclă roşie poate scădea drastic nivelul tensiunii şi le poate pune viaţa în pericol.

Pigmenţii din sfecla roşie pot crea surprize neplăcute. Betacianinele sunt responsabile pentru colorarea urinei şi a materiilor fecale în urma consumului de sfeclă. Deşi inofensiv, acest fenomen poate trăda o deficienţă de fier, întrucât urina şi materiile fecale de culoare roşie apar mai des la persoanele care prezintă o astfel de carenţă.

Și cu toate astea sfecla roșie are și calități  deosebite precum îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi sistemului circulator, scăderea tensiunii, a colesterolului şi a glicemiei în cazul diabeticilor. Unde mai pui că există studii care asociază consumul de sfeclă roşie cu eliminarea disfuncţiilor erectile. Așa că dragi giurrgiuveni este bine ca înainte de a face o cură cu sfeclă roșie este bines ă știți cum stați cu sănătatea și  cât de bine vă poate face acest aliment.

 

(Jurnal)