Jurnalistul Arkadi Babcenko , născut la Moscova din părinți ucraineni și evrei, a ajuns ca de frica lui Vladimir Putin, a răzbunării țarului de la Kremlin, să își însceneze moartea…

El și-a început cariera de jurnalist în corpul de armată din Caucazul de Nord, în timpul primului război din Cecenia. A lucrat, timp de zece ani, pentru diverse televiziuni, în postura de corespondent de război. Din 2007 a lucrat la televiziunea ATR, de limbă rusă, dar cu sediul la Kiev.

Pe 29 mai 2018, presa relata că Arkadi Babcenko a fost ucis în apartamentul său din Kiev. Soția lui Babcenko a relatat presei că l-a găsit pe Arkadi la intrarea în blocul în care locuia, cu o rană de glonț în spate. Ulterior, s-a anunțat că Arkadi Babcenko a murit în ambulanță, în drum spre spital. Știrea a fost preluată și difuzată de presa din întreaga lume.

Șeful securității din Ucraina, Vasil Hrițak, a anunțat că a fost formată o echipă de oameni ai legii pentru a-i prinde pe asasinii trimiși de Kremlin.

Lucrurile au luat însă o altă turnură când, a doua zi, Babcenko a apărut la o conferință de presă!?  „Mi-am făcut treaba, sunt în viață”, a declarat el, adăugând: Mi-am îngropat prea mulți colegi și prieteni, știu sentimentul și îmi pare rău că v-am făcut să-l trăiți, dar nu era altă cale”. După câteva ore, Babcenko a scris pe Twitter că va muri la 96 de ani, dansând pe mormântul lui Putin.

El  a scris și că a fost  nevoit să fugă din Rusia la Kiev după ce a scris pe Facebook despre prăbușirea unui avion Tupolev 154 în Marea Neagră, pe când transporta Corul Armatei Roșii, explicând că,  din cauza acestei postări, a fost amenințat cu moartea.

Mai mult, ael a explicat că în urmă cu o lună,  primise informația că o echipă de asasini ar fi fost trimisă pe urmele sale din Rusia și că nu avea cum să scape în alt mod,  de acest asasinat.

Înscenarea care a enervat Kremlinul, demnă de un film polițist

Babcenko a povestit că soția sa știa despre falsa moarte, întrucât a făcut parte din complot, alături de serviciile secrete ucrainene. El a mai relatat că a fost o înscenare demnă de filmele polițiste,  la care s-a folosit machiaj și sânge de porc, că a fost luat cu ambulanța și dus apoi la morgă și că, după reușita șaradei, jurnalistul devenit pentru o zi actor, s-a spălat, s-a schimbat de hainele pline de sânge și s-a uitat cu interes, la televizor, la știrile despre asasinarea sa.

Acuzat în presă că a produs un fake news, Babcenko s-a apărat spunând că :„Nu te întrebi dacă produci sau nu un fake news, ci cum să scapi cu viață”. El a mai adăugat :  „Când cineva vine după tine cu ordinul de a te ucide, să spui cu mândrie că te gândești la reputația mass-media. Lasă să fiu omorât!”.

Înscenarea a fost confirmată de Vasil Hrițak, șeful securității din Ucraina, care a explicat că avea informații cum că agenți ai Rusiei angajaseră veterani din Ucraina, cărora le oferiseră 30.000 de dolari, pentru a-l asasina pe jurnalist. El a mai spus că informațiile le-a primit chiar de la unul dintre cei angajați pentru uciderea lui Babcenko! Iată dovada faptului că țarul Rusiei nu se dă la o parte de la nimic, nici măcar de la o crimă!

(Jurnal)