joi, decembrie 7, 2023
spot_img
Acasă Actualitate Un investitor indian intenționează să ridice în Zona Liberă o fabrică de...

Un investitor indian intenționează să ridice în Zona Liberă o fabrică de medicamente, ce va oferi un număr însemnat de locuri de muncă!

0
640

Municipiul Giurgiu a reprezentat în ultimii ani, pentru  destui  investitori străini , un punct de interes,  dorința lor fiind  justificată și de faptul că Giurgiu are, cel puțin teoretic, un imens  potențial economic,  având  nu numai o zonă portuară,  ci  și prin faptul că  este singura care mai are o zonă liberă în România, alături de un Punct important de frontieră.

Unele proiecte au fost concretizate, altele însă  au rămas încă  la nivel de intenție.

De curând însă s-a ivit o nouă oportunitate prin intenția unui cocern internațional indian de a dezvolta în Municipiu, un proiect extrem de interesant.

Este vorba de ”Bliss Pharma” din India, care – așa cum probabil ați dedus din numele societății – ar dori să construiască  o fabrică de medicamente.

Astfel, ”Pharma LTV” găsește oportun să  dezvolte o astfel de investiție, în Giurgiu, grație avantajelor legate de poziționare, și evident pentru o serie de facilități fiscale, datorită Zonei Libere.

Întâlnirea dintre investitorii indieni și factorii decidenți locali, a fost un prilej pentru primarul Adrian Anghelescu, în calitate de gazdă,  dar și pentru președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, senatorul Toma Petcu, deputatul Alexandru Andrei și viceprimarii Ionel Muscalu și Marian Damian, să  analizeze  această propunere în cadrul unei ședințe de lucru.

Dacă  la final se va încheia un acord în acest sens, concernul Indian Bliss Pharma LTV ar avea posibilitatea să investească aici,  peste 80 de milioane de euro și să creeze o mulțime de locuri de muncă!

Investiția de la Giurgiu  ar reprezenta în acest fel o oportunitate de  mare valoare , având în vedere anvergura acestei afaceri care se întinde pe circa 10 hectare, incluzând atât zona de producție, cea de depozitare a materiei prime, dar și de producere a energiei verzi, firma urmând a utiliza panouri fotovoltaice.

După întâlnirea de la Primăria Giurgiu, a urmat partea aplicată, în teren, respectiv vizita în Portul Trimodal din Zona Liberă Giurgiu și vizionarea unui teren disponibil.

În perioada imediat următoare, posibilii investitori vor transmite Primăriei Giurgiu o scrisoare de intenție cu detalii privind solicitările pentru realizarea investiției menționate , urmând a fi analizate toate posibilitățile pentru perfectarea acestui proiect care ar aduce beneficii directe și indirecte comunității giurgiuvene.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com