elena-dinuSalvaţi Copiii România a donat pe 5 octombrie echipamente medicale performante în valoare de peste 60.000 de euro în câteva unităţi medicale din ţară.  Din câte am fost informaţi este prima acţiune – dintr-o serie de 29 de dotări – pe care Asociaţia ”Salvaţi Copiii” le va face până la finalul anului, în întreaga ţară.

Dotarea secţiilor care îngrijesc nou-născuţi este o prioritate naţională, iar contribuţia Salvaţi Copiii este inestimabilă; susţinerea repetată în lupta împotriva mortalităţii infantile este esenţială. Cu ajutorul echipamentelor donate până acum, au fost salvate mii de vieţi – a declarat dr. Mihai Gafencu, preşedintele Asociaţiei ”Salvaţi Copiii” şi în acelaşi timp medic pediatru în cadrul Spitalului de Copii ”Louis Turcanu”.

Până la finalul anului 2016, peste 460.000 de euro vor fi investiţi în dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din Arad, Timişoara, Piteşti, Braşov, Bucureşti, Reşiţa, Oraviţa, Mangalia, Craiova, Focşani, Haţeg, Slobozia, Iaşi, Paşcani, Târgu Mureş, Roman, Târgu Neamţ, Vaslui, Dorohoi, Călăraşi, Tulcea  Teleorman şi  Giurgiu. Fondurile au fost obţinute prin implicarea publicului larg, prin campaniile de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, donaţii online, donaţii prin SMS sau Direct Debit, cât şi cu sprijinul sponsorilor ”Salvaţi Copiii”.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, după cum ne declara managerul instituţiei, dr. Elena Dinu, Asociaţia ”Salvaţi Copiii” a donat la sfârşitul lunii iunie un incubator, care a fost montat la secţia de nou-născuţi. Acesta este la acest moment  funcţional. Reprezentaţii Asociaţiei au venit să verifice acest lucru, iar noi sperăm că vor mai urma şi alte astfel de donaţii, ne-a mai spus managerul Spitalului de Urgenţă Giurgiu, dr. Elena Dinu. 

(Jurnal)