Un incident de necrezut  ce confirmă abuzurile de care sunt  acuzați, tot mai des, polițiștii… (VIDEO)

0
106

O acțiune de control a Poliției Transporturi (??) la o frizerie din centrul Brașovului a oripilat opinia public, aducând dovezi noi despre comportamentul abuziv al unor polițiști din Poliția Română, față de cei pentru care sunt plătiți să îi apere. Scenele sunt revoltătoare…

Recepționera unității susține că unul dintre ofițeri s-a purtat ca la o percheziție, fără a avea însă mandat, ba chiar a bruscat-o și a umilit-o în fața clienților.

Patronul frizeriei îl acuză la rândul său pe respectivul polițist , de abuz în serviciu și aduce ca dovadă imaginile surprinse de camerele de supraveghere (vezi VIDEO)

Ce s-a întâmplat de fapt…

Îmbrăcați în civili, cei trei polițiști de la Transporturi au descins în frizerie joi,24 octombrie, după-amiază. După ce i-au arătat recepționerei legitimațiile , au cerut să verifice casa de marcat.

În timp ce femeia își suna șeful ca să îl anunțe de control, unul dintre comisari a prins-o de mijloc și a îmbrâncit-o în perete.

Ulterior, a început să îi umble prin registre. Recepționera susține că înainte, polițistul nu ar fi lăsat-o să elibereze bon fiscal unui client.

Recepționeră„Mi-a tras mâinile de pe casa de marcat. I-am zis că e prima mea zi de muncă, să îmi dea timp, că nu pot să bat repede. Până la urmă m-a tras de mână.”

Recepționera mai reclamă că polițistul de la Transporturi i-ar fi cerut să se legitimeze și când ea a scos din geantă portofelul, comisarul a încercat să i-l smulgă din mână.

Recepționeră„Primul meu gând a fost că vor să mă jefuiască. Mi-a tras de portofel. A vrut să îmi facă percheziție în geantă. Eu l-am întrebat dacă are mandat de percheziție. A zis că el nu are nevoie.”

Polițistul a pus-o pe femeie să îi arate câți bani are în portofel după care, în imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum bărbatul încearcă să îi smulgă geanta din mână.

Când polițistul a încercat să ia o agendă în care erau înscrise numerele de telefon ale clienților, femeia s-a opus din nou și comisarul a lovit-o în piept, cu cotul.

Administratorul frizeriei îi acuză acum pe polițiști de abuz. Împotriva comisarului care a lovit-o pe recepționeră a fost depusă o plângere la Parchet.

Proprietarul frizeriei: „A avut un comportament abuziv față de o femeie, o angajată care lucrează legal să-și câștige pâine.”

Administrator frizerie„Și-au luat abuziv toate registrele cu programările clienților, evidențele frizerilor. Mi-au spus că avem bani ascunși în vestiar. Le-am zis să vină să îi căutăm împreună și mi-au spus că din păcate nu au mandat de percheziție.”

Proprietarul locației declară că recepționera agresată se angajase de doar o zi la frizeria unde au descins polițiștii.

Femeia s-a întors de curând acasă, în România, după 20 de ani petrecuți în Italia. Vă închipuiți cât de mult va regret după acest incident că s-a întors în țară.

După  acest incidentul  femeia și-a scos un certificat medico-legal pentru că a suferit mai multe contuzii.  În plus, ea a publicat pe internet imaginile surprinse în timpul controlului, de camerele de supraveghere.

Secvențele au ajuns până la șeful Poliției Române care a dispus Direcției de Control Intern din cadrul IGPR să facă verificări.

Polițistul acuzat că ar fi bruscat-o pe recepționeră a declarat că nu a primit acordul superiorilor ca să își exprime un punct de vedere referitor la cele întâmplate.

Conform polițiștilor  acuzați , Controlul de la frizeria respectivă ar fi avut loc în urma unor informații potrivit cărora, societatea nu emite bonuri fiscale, susțin surse din poliție, și în acest caz s-ar fi deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală.

Asta nu le dădea dreptul polițiștilor de a se comporta ca niște mitocani, ba chiar ca niște racheți, bruscând personalul frizeriei , ci puteau aștepta administratorul cu care ulterior ar fi limpezit problemele pentru care descinseseră la frizerie.

(Jurnal)