Acasă Actualitate Un început bun pentru Direcția de Impozite și Taxe Giurgiu. Mii de giurgiuveni au venit, încă din primele două zile, să își achite datoriile către bugetul de stat!

Un început bun pentru Direcția de Impozite și Taxe Giurgiu. Mii de giurgiuveni au venit, încă din primele două zile, să își achite datoriile către bugetul de stat!

0
Un început bun pentru Direcția de Impozite și Taxe Giurgiu. Mii de giurgiuveni au venit, încă din primele două zile, să își achite datoriile către bugetul de stat!

Anul a debutat pentru Direcția de Taxe și Impozite Giurgiu destul de furibund comparativ cu ceilalți ani – ne spunea zilele trecute directorul general al Direcției de Impozite și Taxe Giurgiu, Laurențiu Țintea.

S-a înregistrat astfel  o creștere semnificativă de persoane care ne-au trecut pragul instituției. Numai în primele două zile după începerea activității, aproape 2400 de cetățeni au venit  și au lăsat la casierii  aproape 7 miliarde de lei. Majoritatea sunt persoane fizice, cetățeni de vârsta a treia și nu numai , alături de vreo 22 de firme  care și-au achitat până la acest moment datoriile către bugetul local, respectiv de stat.

Vorbindu-ne despre facilitățile oferite celor ce își achită datoriile în primele luni ale anului, directorul DITL Giurgiu, Lurențiu Țintea ne-a spus:

Avem două tipuri de facilități: Până pe 31 decembrie  cei care au restanțe mai vechi și le pot plăti, vor beneficia de o scutire / o anulare a penalităților la data de 31 martie 2020. Dacă își vor achita la zi toate aceste datorii beneficiază de anularea accesoriilor până la 31 martie 2020.

A doua facilitate este cea standard: până la data de 31 martie contribuabilii  care  vor achita datoriile curente pe anul în curs vor beneficia de o bonificație de 10 %! Să sperăm că vremea ține cu oamenii căci cei nevaccinați nu au voie să intre în  instituție. Noi am încercat să îi ajutăm  oferindu-le acces la fereastra instituției, adiacent zonei de acces în Direcție. Alături am amenajat chiar și o prelată sub care cetățenii să se adăpostească.  Dacă situația ne mai permite, noi vom mai putea trimite casierii la ușă, să luăm banii și să eliberăm chitanțele în acest context, tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor.  În concluzie, oricine își poate plăti la acest moment datoriile către buget, prin DITL Giurgiu, indiferent că  este vaccinat și are certificat verde  sau că nu este..., ne-a mai precizat directorul instituției, Laurențiu Țintea.

 (Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °