În weekend un număr de 100 de voluntari au mers să strângă gunoaiele aruncate în apropierea Dunării, în jurul Podului Prieteniei. Ei  au   rămas  perplecși văzând modul barbar   în care romănii aflați în trafic  aruncă Peturile și resturile de mâncare direct din mașini, dar  şi de materialele de construcţii ale unor firme sau locuitori, debarasate pe aceste locuri pline de verdeață.

Respectul  pentru mediul înconjurător pentru unii  reprezintă , după cum constatăm, o noțiune  încă necunoscută, educația și spiritul civic fiind  incompatibili cu cei șapte ani de acasă. La partida de curăţenie au participat şi copii, chemați pentru a conștientiza cât de important este să avem grijă de natură.

Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor. La curăţenia generală au participat  mai mulţi bicicliști, care au venit tocmai din Capitală. 

Dintre voluntarii prezenți la acțiune  a făcut parte si Lucian Mîndruță, binecunoscutul realizator de la DigiFM, care a declarat: Nu face o mare diferență dacă ești doar tu, 20 de inși, dar face diferența dacă îi inspiri și pe alții și asta îi invit pe oameni, să se organizeze între ei; avem Facebook pentru asta, și să strângă gunoiul acolo unde îi deranjează, fără să se întrebe cine a aruncat sau cine trebuie să strângă. Pur și simplu, cine poate să o facă.


Din respect pentru noi, giurgiuvenii ,  ar trebui să învățăm ca prin astfel de acțiuni să ne respectăm pe noi și mediul înconjurător și să nu mai așteptăm să vină alții să ne igenizeze, ca să nu spunem vorba aia, ”să ne…despuțească”!

(Jurnal)