Europarlamentarul Monica Macovei a transmis presei un comunicat în care atrage atenția că PSD-ALDE a început să vorbească pe față despre un așa-zis ROEXIT. În opinia lui Macovei

Din cauza acțiunilor PSD&ALDE, România riscă să devină irelevantă la discuțiile despre reașezarea Uniunii și să fie lăsată în afara nucleului important din UE.

Comentând Planul lui Dragnea de a scoate România din lumea democratică pentru a deveni o dictatură în care el și prietenii lui politici cu dosare penale să nu răspundă pentru nimic devine tot mai periculos pentru români. Discuția despre ieșirea României din UE este dovada de netăgăduit a trădării intereselor românilor de a trăi în libertate și democrație în Europa, care ne aduce și bani, și valori. Trebuie să ne unim și să oprim orice acțiune împotriva românilor! – declară îngrijorată, europarlamentarul Monica Macovei.

„UE ne-a furat destul”

Luni aeară a fost lansată pentru prima oară  propunerea ca România să iasă din UE. Autorul propunerii este Daniel Dragomir , fost colonel SRI, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție, după cum scrie G4Media.

Potrivit sursei citate, Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea Laurei Codruța Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în primă instanță. El a fost arestat preventiv de două ori.

Acesta s-a folosit în atacul său, postat pe Facebook, de marile teme puse în dezbatere de condamnați penal și persoane apropiate lor: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

„A cam venit vremea să ne gândim serios la ce este bine și pentru România. Că pentru salariile și beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul. Nu credeți că ne-ați furat destul ca să ne mai dați și lecții?”, a mai susținut el.

G4Media notează că propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader merg marţi la Strasbourg, unde urmează să aibă discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei.

Întâlnirea are loc în contextul în care, așa cum aminteam și în alte articole ale cotidianului nostrum, luni seară, Timmermans a criticat dur România şi a avertizat Guvernul Dăncilă că ar putea fi adus în faţa istanţei pentru legislaţia vizând sistemul judiciar şi situaţia statului de drept.

Discuţia are loc cu o zi înaintea dezbaterii din Parlamentul European pe tema situaţiei statului de drept în România, votul fiind programat pentru  1 noiembrie.

(Jurnal)