Un fermier din Băneasa s-a trezit că hoții i-au „recoltat”, peste noapte, 3 hectare de floarea soarelui!

0
391

Un nou furt de floarea-soarelui direct din câmp! Un fermier s-a trezit cu trei hectare de floarea-soarelui recoltate de persoane necunoscute.

Este al doilea furt de floarea-soarelui din câmp pe parcursul lunii august semnalat de fermieri la redacția Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

De data aceasta, păgubitul este Mihai Moncea, administratorul fermei Lemon S.R.L, care lucrează în total 300 de hectare cultivate cu porumb, floarea-soarelui, mazăre și lucernă, în comuna Băneasa, județul Giurgiu. Acesta a fost înștiințat la prima oră a zilei de 26 august, de către angajații fermei, că aproximativ 3 hectare de floarea-soarelui au fost recoltate.

Hoții au recoltat direct din câmp în jur de 4-5 tone de floarea-soarelui, de pe 3 hectare

”Angajații mei au dat o tură în câmp în acesată dimineață și au constatat că pe o parcelă de aproximativ 3 hectare floarea-soarelui a fost aproape în totalitate recoltată. Se cunoaște că a fost furt deoarece combina a mers rapid pe suprafața cultivată, rămânând ceva pierderi. În astfel de situații combina nu poate procesa și pierderile sunt mai mari decât la o recoltare normală. Cred că au sustras 4-5 tone de floarea-soarelui. Mai am floarea-soarelui cultivată pe 70 de hectare”, a menționat unicul acționar al fermei Lemon S.R.L.

(Sursa: Agrointeligența – AGROINTEL.RO)