Un ”fake news” ordinar, susținea că președintele Iohannis a purtat cască în ureche la conferința de presă de miercuri seară

0
265

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, doi oameni ce păreau serioși, au distribuit miercuri seara, după întâlnirea președintelui României cu presa, pe Facebook, un colaj odios în care susțineau că președintele Klaus Iohannis ar fi purtat o cască în urechea stângă la conferința de presă .

În replică, cei de la PNL au dat publicității o fotografie făcută șefului statului, din profil unde se vede clar că în ureche nu se afla nimic.

ULTIMELE ȘTIRIALEGERI

Primul care a postat pe Facebook imaginea a fost senatorul PSD Florian Bodog. Cu comentariul: „Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris zeflemitor, Bodog.

Coincidență, același colaj l-a distribuit și Gabriela Firea, comentat cu multă malițiozitate: „Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan!? O dovedește cu prisosință casca din ureche folosită la conferința de presă! Doamne, așa ceva!!??Ghinion!!!”

Știrea falsă a fost ulterior comentată și de gazetarul Cristian Tudor Popescu: „N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect.”

După ce a fost actualizată la ora 21:45,  postarea cu news fake-ul a dispărut de pe pagina Gabrielei Firea, ca și cum nu ar fi existat niciodată în mediul on line.

Într-o notă anecdotică am putea spune că Gabriela Firea este la rândul ei un fals, și că de fapt sub masca primarului Capitalei se ascunde, cu multă perfidie și ingeniozitate mimeni altul decât Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

(Jurnal)