Un Fake News ce anunța mari descinderi la câteva Direcții subordonate Consiliului județean și ridicări de persoane, a fost demontat de președintele CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU!

0
635

Încă de la primele ore ale dimineții de miercuri, 2 martie, zvonerii de serviciu au răspândit pe social media o „știre” conform căreia la sediul Consiliului Județean și a două Direcții subordonate acestuia ar fi descins, „în forță”, cei de la DNA.

„Știrea”, ce s-a răspândit repede, a ajuns chiar și la posturile  comerciale de televiziune din Capitală care, în goana lor după rating, au anunțat chiar și faptul că președintele Dumitru Beianu ar fi fost „ridicat” pentru audieri…

Referitor la cele petrecute, la scurt timp după apariția acestor informații, președintele CJ Giurgiu a postat pe pagina sa de socializare:

„Înțeleg că pe RTV, un mare post de mare valoare informativă, sunt cercetat, verificat, arestat, poate și condamnat, ar vrea niște nulități ale politicii locale.
Au venit, dimineața, 4 simpatici ofițeri de la Antifraudă, care au cerut câteva acte emise, fără nicio gravitate sau, măcar, legatură directă cu subsemnatul.
Da, sunt foarte de acord ca instituțiile statului să își facă datoria, exemplar!
Zi frumoasă, tuturor!”,
a mai precizat Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Totodată, surse din cadrul uneia dintre Direcții, ne precizau faptul că la baza acestor controale ar sta nemulțumirile unor firme ce au participat la diverse licitații pe care le-au pierdut.

Iată cum știrile otrăvite, cunoscute de noi ca Fake-News-uri, se insinuează în Municipiu, la fel ca cele sosite on line, de la Moscova, conducând la intoxicări ale publicului nepregătit în a le supune analizei.

(Ana LINCĂ)