Un craniu a fost descoperit în apropierea Sălii de Sport „Chauncey Hardy”. Ce spune Parchetul despre acesta…

0
425

Cu ceva timp în urmă, mai exact pe data de 7 iulie 2016, cu ocazia unor săpături făcute în zona sălii de sport Chauncey Hardy din municipiul nostru, muncitorii au făcut o descoperire macabră: oseminte ce păreau a fi umane. La vremea respectivă, s-a deschis un dosar penal, care a fost instrumentat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

La solicitarea publicației noastre, reprezentanții Parchetului au transmis, cu promptitudine, un răspuns cu toate concluziile din dosarul penal nr. 324/P/2016, în prezent finalizat, concluzii pe care le prezentăm în cele ce urmează:

„Fragmentul de craniu descoperit la data de 7.07.2016 pe raza municipiului Giurgiu, județul Giurgiu, mai exact pe terenul viran situat în municipiul Giurgiu, jud. Giurgiu, adiacent străzii Chauncey Hardy, aparține speciei umane, unei persoane, cel mai probabil de rasă caucaziană, de sex bărbătesc în vârstă de 20 – 25 de ani. Nu s-au constatat leziuni traumatice vitale sau malformații. Fragmentul de craniu prezintă resturi radiculare netratate la dinții 1.5 și 2.5, fără alte modificări patologice. Leziunile osoase constate au caracter post-mortem, fiind produse prin manevre accidentale de exhumare și de manipulare (accidentală și autopsieră) fiind foarte friabile, datorită vechimii lor. Moartea poate data de peste 60 – 100 de ani, cauza morții neputând fi precizată pe fragmentul cranian examinat (cauza morții neprecizată). Nu poate fi exclusă o cauză de moarte neviolentă, în urmă cu peste 100 de ani. Nu au rezultat indicii că moartea a putut fi rezultatul unei acțiuni umane externe”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Osemintele vor fi depuse, cel mai probabil, la osuarul municipiului.

(Jurnal)