Un cetăţean turc, reţinut 24 de ore pentru contrabandă cu peste 5 kg de bijuterii din aur

0
68

https://www.politiadefrontiera.ro/…/i-un-cetatean-turc…

În data de 15.11.2023, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu, au efectuat un control amănunțit, în proximitatea P.T.F. Giurgiu, asupra unui autocar înmatriculat în Turcia, ce aparține unei firme de transport.

La volanul acestuia se afla un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani.

În urma efectuării controlului,  polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfășurate cu bandă adezivă, ce conțineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reținute în vederea expertizării și continuării cercetărilor de către S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, cetățeanul turc a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de acesta se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

(Jurnal)