Un cetățean marocan a fost depistat în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera, pe la Giurgiu.

0
115

În data de 13.08.2022, în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un ansamblu rutier.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, plite pe gaz din Turcia pentru o societate comercială din Chișinău.

La verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit că prelata remorcii era secționată în partea superioară, motiv pentru care  au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, în interiorul remorcii, a fost descoperit un bărbat. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana descoperită este un cetățean marocan, în vârstă de 23 de ani.

Acesta nu deţinea documente de identitate asupra sa , declarând  că    s-a  urcat în mijlocul de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să cunoască acest aspect.

Conform protocolului româno – bulgar, cetățeanul marocan, împreună cu șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)