Un cetățean francez ce voia să iasă din țară cu documente false, a fost depistat la P.T.F. Giurgiu. Ce secret ascundea fugarul, lucru ce l-a forțat să ia această decizie extremă…?

0
80

8frontiera-300x200Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetăţean francez care a încercat să iasă din țară cu documente de călătorie false.

  În data de 03.12.2016, ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, însoțit de un bărbat care s-a legitimat cu un titlu de călătorie şi un permis de şedere ce purtau însemnele autorităţilor italiene.

               Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate de pasagerul din dreapta nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

               Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că se numeste Daneal A., este cetăţean francez,  în vârstă de 35 de ani, iar documentele false le-a procurat în România de la o persoană a cărei identitate reală nu o cunoaște, contra sumei de 2.000 euro.

               Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că cetăţeanul francez este condamnat în primă instanţă de autorităţile române la o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, aflându-se sub control judiciar.

Au fost informate autoritățile competente cu privire la situația constatată în vederea luării măsurilor legale ce se impun, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals și uz de fals, infracțiuni prevăzute de Codul Penal.