Un cămătar din Bolintin Vale, a fost arestat pentru șantaj! Ce surpriză au găsit polițiștii la domiciliul ”cămătarului” și a fiului acestuia…

0
881

La data de 22 martie, Poliția Orașului Bolintin Vale a fost sesizată în mod direct, de către un bărbat, de 29 de ani, din orașul Bolintin Vale, cu privire la faptul că este șantajat de către un individ, din aceeași localitate.

Din primele cercetări, a reieșit faptul că, la data de 4 ianuarie,  tânărul de 29 de ani,  ar fi împrumutat 1.000 de euro, de la un bărbat, de 44 de ani, din aceeași localitate,  care  i-ar fi perceput o dobândă lunară de 600 de euro.

La data de 22 martie, întrucât  tânărul nu a restituit atât suma de bani împrumutată și nici dobânda, ar fi fost constrâns, prin acte de violență, de cămătar, să predea autoturismul personal.

Polițiștii i-au întocmit  agresorului, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

La data de 28 martie, polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale, cei ai Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale și ai Secției nr.8 Poliție Rurală Roata de Jos, împreună cu polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul bărbatului de 44 de ani, cât și la domiciliul fiului acestuia.

În urma activităților desfășurate, la domiciliul fiului acestuia, a fost descoperit autoturismul persoanei vătămate.

De asemenea, polițiștii au mai avut o surpriză constatând faptul că locuințele celor doi bărbați , tată și fiu, erau branșate ilegal la rețeaua de alimentare cu energie electrică, prin folosirea unei instalații clandestine, fără a avea contract de furnizare a energiei electrice.

Evident că în urma constatării, polițiștii le-au întocmit celor doi și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, bărbatul de 44 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând ca  acesta să fie prezentat procurorului de caz, cu propuneri procedurale.

(Jurnal)