În această dimineață, ambulanța giurgiuveană a fost solicitată de o familie din comuna Mihai Bravu, pe motiv că nou-născutul, o fetiță în vârstă de nici trei săptămâni, ar avea grave probleme de sănătate. La fața locului s-a deplasat o ambulanță aparținând Serviciului Județean, dar, la sosirea la fața locului, medicul și asistenta de pe salvare nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Procurorii, sosiți și ei la fața locului, au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, principalii vizați fiind părinții micuței: Daniela Guțan (27 de ani) și Constantin Chirigiu (67 de ani). Mai mult, se pare că, în urmă cu câțiva ani, Danielei Guțan i-ar mai fi murit un copil, în vârstă de aproximativ patru luni, din cauza unei pneumonii netratate, spun vecinii celor doi.

Pe data de 2 martie, Daniela Guțan năștea acasă o fetiță, sănătoasă. A fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Giurgiu, unde s-a constatat faptul că cea mică este în stare bună. Cele două au fost externate câteva zile mai târziu, însă, din câte se pare, nici până acum nu i se făcuse micuței certificat de naștere. Mama micuței este la a noua naștere: trei copii au fost abandonați în spital, alți trei sunt în grija unui alt concubin, Viorel Ivan, tot din Mihai Bravu, unul este crescut de mama Danielei și alți doi copii (inclusiv micuța care a decedat în această dimineață) se aflau la domiciliul pe care aceasta îl împărțea cu Constantin Chirigiu.

Constantin Chirigiu, în vârstă de 67 de ani, este căsătorit cu o altă femeie, procesul de divorț este în curs de finalizare, și are, la rându-i, trei copii, cu vârste cuprinse între 36 și 45 ani. Are la activ o condamnare de patru ani și trei luni cu suspendare, pentru fals și uz de fals. În anul 2014, acesta ar fi contractat, la CAR Militar, circa 40 de împrumuturi pe numele unor membri care nu au văzut nici banii, nici nu au știut de acele împrumuturi.

Condițiile în care trăiau cei doi împreună cu micuții (în afară de fetița moartă, mai au un copil de un an) sunt printre cele mai vitrege: fără curent, fără apă, fără căldură. În schimb, spun vecinii, nu le lipsesc alcoolul, cafeaua și țigările. Aceiași vecini au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că Daniela Guțan ar fi spus că ea nu mai poate crește copiii în condițiile respective, și că, dacă cel cu care trăiește nu e de acord să îi dea „la stat”, mai bine îi omoară. Deocamdată, acestea sunt simple speculații.

La acest moment, trupul micuței moarte în această dimineață se află la Serviciul de Medicină Legală din Giurgiu, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei exacte a decesului.

(O.C.)