Un caz  elocvent care spune multe despre  cinismul  unor  instituții ale statului , dar  mai ales al reprezentanților acestora,  atunci când  aceștia mimează grotesc dorința aplicării legii,  este cel al unul bătrân din Valea Dragului.

Omul a fost  chemat recent  în instanță de către primarul comunei Valea Dragului, deși acesta se află la o vârstă venerabilă.   Conform surselor noastre de informație, primarul Marin Mototolea a  solicitat instanței ca bătrânul să efectueze muncă în folosul comunităţii, pentru vina acestuia de a nu-și  fi achitat o datorie către Primărie.

Unii vor spune probabil: – Foarte bine , așa-i trebuie, căci toți trebuie să ne plătim amenzile.  Este adevărat însă știți care este paradoxul?  Valoarea datoriei bătrânului era în cuantum de doar 100 de lei! Ba mai mult de atât…Instanța a constatat faptul că  bietul bătrân între timp și-o  achitase!  Cazul pare desprins din filmele cu proști, dacă ne gândim câți șmecheri din această țară după ce au furat  milioanele de euro de la stat,  au fugit să zacă la soare pe vreo insulă exotică,  fără ca nimeni să îi întrebe când au de gând să restituie banii. Nimeni nu vre să amintească ceva nici de datoriile unor firme conduse de politicieni sau de protejații acestora. După mintea primarului din Valea Dragului marea pagubă făcută  Primăriei și respectiv statului, stătea în cei 100 de lei ai unui bătrân pensionar…

Ca să nu mai punem la socoteală că primarul Mototolea este deținătorul unei firme prospere de transport călători , din județul Giurgiu, om cu stare ce ar fi putut face un gest creștinesc achitând fabuloasa datorie a consăteanului său, ce probabil face parte dintre cei care l-au ales primar.

Iată dovada faptului că suntem o țară  a paradoxurilor , în care  prostia și hoția devin deseori politici de stat. Felicitări instanței  giurgiuvene care  a avut răbdarea de a-l asculta pe bătrân, deși acesta și-a expus cu stângăcie punctul de vedere ,  fiind ajutat de un jandarm pentru a-și găsi dovada plății amenzii printre zecile de hărtiuțe cu care s-a prezentat zilele trecute la Judecătorie pentru a-și dovedi nevinovăția.

 

(Jurnal)