Un avocat din Giurgiu a fost condamnat, definitiv, miercuri, 30 martie,  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 7 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Condamnarea avocatului  s-a produs în urma  faptului  că în aprilie 2020 a rănit un tânăr cu o macetă. Instanţa supremă a respins ulterior apelul avocatului şi a menţinut sentinţa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti (instanţa de fond) în 2021.

Potrivit deciziei instanţei de fond, avocatul Marian Nichita a primit 5 ani şi 6 luni închisoare pentru tentativă de omor, 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, 4 luni închisoare pentru ameninţare, pedepse contopite cu altă condamnare anterioară de 2 ani, în final el având de executat 7 ani şi 10 luni închisoare. În plus, judecătorii au confiscat cuţitul ( n.red.- maceta)  cu dimensiunea totală de 38 cm, din care lama măsura 24 cm, obiect ce a fost folosit de către av. Marian Nichita.

La aplicarea acestei pedepse, judecătorii au ţinut cont şi de faptul că avocatul Marian Nichita era recidivist. De asemenea, avocatul trebuie să plătească familiei părţii vătămate daune de 13.000 de euro.

Incidentul a avut loc în luna aprilie 2020, în centrul oraşului Giurgiu, când avocatul Marian Nichita a avut o altercaţie cu un tânăr de 26 de ani, pe care l-a lovit cu  maceta de care aminteam mai sus.

Conform procurorilor: „În fapt, în ziua de 13 aprilie 2020, în jurul orelor 17,00 – 17,30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuţii contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuţit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat în mod repetat mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept”.

Presa locală relata la acel moment că victima avocatului este  un băiat care livra pizza în Municipiu. De asemenea, avocatul a fost acuzat că a ameninţat mai multe persoane prezente la faţa locului, conform  Agerpres

(Sursa: România 24.ro)