Un asteroid cu diametrul de 2 kilometri a trecut, miercuri, pe lângă Pământ

0
85

Un asteroid cu diametrul de aproximativ doi kilometri a trecut, miercuri, pe lângă Pământ, cu o viteză de peste 30.000 kilometri pe oră, scrie The Guardian. Oamenii de știință au atras atenția că acest asteorid nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră.

Brad Tucker, un astrofizician în cadrul Universității Naționale Australiene, a declarat: „Acest asteroid nu prezintă niciun pericol pentru Pământ și nu ne va lovi – este o catastrofă care ne va ocoli. Deși este un corp ceresc de dimensiuni mari, tot este mai mic decât cel care a dus la dispariția dinozaurilor“.

Asteroidul este denumit 52768 și a fost descoperit în 1998. El a trecut la aproape 6,5 milione de kilometri de Pământ, cu o viteză de 32.000 de kilometri pe oră.

52768 este cel mai mare asteroid care va trece pe lângă Pământ în următoarele luni, dar nu cel mai mare care a trecut pe lângă planeta noastră. Acesta este asteroidul 3122 Florence, care a trecut pe lângă Terra pe 1 septembrie 2017. Florence va mai trece odată pe lângă Pământ pe 2 septembrie 2057, iar diametrul acestui asteroid poate atinge 7 kilometri.