Recent, printre informările transmise de către IPJ Giurgiu către presa locală, se afla și un eveniment produs duminică, 26 ianuarie, când un tânăr recalcitrant, supărat probabil pe faptul că a pierdut o sumă importantă de bani, a vandalizat o sală de jocuri din localitatea Stănești.

La scurt timp de la publicarea, de către jurnalgiurgiuvean.ro, a acestei informații, am fost contactați la redacție de către A. Ț., din Stănești, care ne declara că, în urmă cu patru luni, și el a fost „victima” unui tânăr, cam de aceeași vârstă cu agresorul de duminică, și cam cu aceleași apucături.

Am avut o sală de pariuri și de jocuri de noroc, și un băiat, de vreo 20 de ani, Șerban, a venit, a jucat o sumă de bani, din ce am înțeles eu, era vorba de vreo 1000 de lei, și, într-un acces de furie, pentru că a pierdut banii, a dat cu pumnii în aparat până l-a făcut praf. Din discuțiile cu alte persoane, am înțeles că nu băuse. Am solicitat pe 112 poliția, a venit un echipaj de la Giurgiu, au făcut un proces verbal și cam atât, cu promisiunea că băiatul ăsta îmi va achita paguba, care este de 4.500 de lei.

De când am pățit-o, nu m-a chemat nimeni să dau vreo declarație, iar plângere penală am făcut eu, abia pe la începutul lunii decembrie, și abia ieri (n.r. luni, 27 noiembrie), am fost sunat de la postul de poliție de aici, din Stănești, să duc niște documente doveditoare. În tot acest timp, cel care mi-a distrus aparatul a fost liber. Să fiu sincer, nu l-am mai prea văzut prin localitate, cică ar lucra pe undeva, prin construcții… Repet, de la momentul producerii evenimentului, până la momentul în care eu am mers să depun plângere, nimeni nu m-a chemat, nimeni nu mi-a cerut alte detalii, probabil crezând că o să ne împăcăm, că mi-o da el, banii…”, mai declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, A. Ț.

Întrebat de reporterii publicației noastre dacă cel care i-a distrus aparatele ar fi cunoscut în comună ca fiind un tânăr cu probleme, răspunsul a venit imediat:

Da, e cunoscut cu accese de furie, am înțeles – nu știu dacă este adevărat – că ar mai fi avut niște antecedente, cu un scandal, o bătaie mai exact. Am înțeles, de asemenea, că ar mai fi avut și un dosar penal, dar e la nivel de zvon, nu știu”, a încheiat A. Ț.

(Jurnal)