O nouă tranșă de doze de vaccin anti-gripal a ajuns la DSP Giurgiu în cursul zilei de miercuri, 9 decembrie. De altfel, aceasta este ultima tranșă livrată județului nostru, pentru campania de vaccinare antigripală 2020/2021. Toate aceste doze ajung la medicii de familie, care, mai apoi, fixează programările la vaccinare. 

În total, în județul Giurgiu au ajuns 11.740 de doze de vaccin antigripal, în mai multe tranșe, după cum urmează: 26 octombrie – 2040 de doze, 16 noiembrie – 1800 doze, 29 noiembrie – 2160 doze și  9 decembrie – 2140 doze, toate acestea fiind distribuite Direcției de Sănătate Publică Giurgiu. 

În farmacii, ne spuneau reprezentanții acestora, primele doze de vaccin antigripal urmează să ajungă la începutul săptămânii viitoare, prețurile urmând să fie cunoscute după ce aceste vaccinuri ajung pe piață. Cel mai probabil, spuneau farmaciștii giurgiuveni, diferențele nu vor fi foarte mari față de anul trecut, când o doză de vaccin antigripal costa între 23 și 60 de lei, în funcție de producător. 

(Jurnal)