PSD a mai câștigat șase parlamentari în Camera deputaților, odată cu anunțul făcut miercuri, în plen, de deputatul Varujan Vosganian. Acesta a spus că deputaţii ALDE  care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului grupului parlamentar vor activa alături de grupul PSD.

Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a luat act de acest anunţ. 

Afilierea la grupul PSD vine într-o perioadă în care relația dintre cele două partide este una, din nou, foarte apropiată, existând dialog constant între Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu. Cele două partide ar putea colabora și la alegerile locale și parlamentare din acest an. 

Au existat însă și critici, în special din partea vicepreședinteului PNL, Rareș Bogdan, care în ședințele liberalilor a atras atenția de opoziția pe care o face ALDE și de apropierea partidului lui Tăriceanu de PSD, în condițiile în care ALDE are încă oameni în eșaloanele doi și trei din Guvern.

La Giurgiu, odată cu plecarea deputatului Toma Petcu la PNL, organizația celor de la ALDE a devenit invizibilă, acest partid dispărând din peisajul politic giurgiuvean. Singurele „amintiri” ale acestui partid mai sunt cei câțiva consilieri locali și județeni, ce nu pot părăsi partidul, întrucât și-ar pierde mandatele, conform legii.

(Jurnal)