Ultima fiță pe piața de telefonie mobilă! A apărut telefonul mobil care se deblochează cu ajutorul inimii!

0
274

 

 

De ceva timp nu mai folosim parole când ne deblocăm telefonul. Acum la modă sunt amprentele vocale, digitale sau recunoaşterea facială. Dar inginerii americani au făcut ceva şi mai interesant. De acum ne vom putea folosi inima pentru a  deschide telefonul sau calculatorul. Nu! Nu este nicio glumă! Totul e realitate!

Invenţia cercetătorilor de la Universitatea Buffalo, nu implică vreo operaţie pe cord. Ci un sistem de securitate care măsoară dimensiunile organului, cu ajutorul radarului Doppler.

Pe baza acestor detalii, se creează o semnătură biologică unică. Nu există două persoane care să aibă o inimă identică, spun specialiştii, iar organele nu îşi schimbă forma decât dacă apare o boală foarte gravă.

În doar opt secunde, sistemul înregistrează geometria şi ritmul cardiac şi urmăreşte continuu persoana, conform Digi 24.

Ba chiar o poate depista de la o distanţă de maximum 30 de metri. Sistemul foloseşte foarte puţină energie şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea purtătorului.

În timpul studiului-pilot cu 78 de subiecţi, sistemul a avut o acurateţe de 98,61 la sută.

Întrebarea necunoscătorilor este ce se întâmplă atunci când posesorul unui astfel de telefon este cardiac și face o criză de tahicardie?!

(Jurnal)