UEFA anchetează și echipa Istanbul Başakşehir pentru rasism

0
282

Răsturnare de situație în cazul presupusului act de rasism în care au fost implicați arbitrii români, la meciul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir. UEFA investighează și echipa turcă pentru presupuse remarci rasiste la adresa arbitrilor români, scrie publicația germană Allgemeine Zeitung.

În înregistrările din timpul meciului se aude cum arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu folosește cuvintele „ăla negru” pentru a-l identifica pe Pierre Webó, membru în staff-ul tehnic al echipei, acesta fiind sancționat ulterior cu cartonașul roșu de Ovidiu Hațegan, centralul partidei, pentru comentarii și proteste.

Însă, pe aceleași înregistrări oficiale se putea auzi și vocea unui membru din staff-ul echipei Istanbul Bașakșehir, care spune cuvântul „gypsy”, adică „țigan”, la adresa arbitrilor români. Mai exact, se aude fraza „La mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani”.

Acum, Allgemeine Zeitung relatează că UEFA a pornit o anchetă complexă în cazul scandalului, care implică și această declarație.

George Dobre, jurnalist Digi Sport, a precizat că ancheta ar urma să fie finalizată în aproximativ zece zile.

El menționează că această brigadă de arbitri din România a fost delegată la meciuri importante din toate cele șase meciuri din acest sezon.

Digi24