Turneul ”in memoriam” Adrian PENCIU a dovedit că oamenii iubiți și respectați nu mor niciodată!  

0
2990

Sâmbătă 3 iulie, încă de la primele ore ale dimineții, pe terenurile  de sport ale complexului Sigma, situat pe șoseaua Prieteniei, s-a desfășurat turneul de tenis dedicat memoriei regretatului avocat giurgiuvean, Adrian PENCIU, plecat prea repede dintre noi cu câteva  luni în urmă.

După cum ne spunea fratele celui omagiat , Mihăiță PENCIU, director adj. al Poliției locale Giurgiu, acest mic turneu disputat între cei ce i-au fost apropiați avocatului Adrian Penciu, foști parteneri de joc, s-a constituit ca  o ”pomană de 3 luni”, la care au venit prieteni, oameni care l-au iubit și l-au respectat pe distinsul avocat giurgiuvean.

Foto:  Mihăiță PENCIU (stânga), fratele lui  Adrian Penciu și Mădălin PENCIU, fiul regretatului avocat. 

Așa am gândit noi, familia și suntem siguri că lui Adrian i-ar fi făcut plăcere să se reîntâlnească, într-un astfel de cadru, cu cei cunoscuți. Și mai ales într-un astfel de context, știut fiind că acest sport, tenisul de câmp, făcea parte din viața lui, ocupa un loc foarte important. Mă refer la activități precum tenisul și fotbalul… o dată pe săptămână când se întâlnea cu prietenii și juca…

Și i-am aminti aici pe câțiva dintre foștii săi parteneri de joc, care la ora aceasta se află aici, la mese sau pe terenul de tenis. Mai ales pe Titi, Tătaru Ion ce îi era partener la dublu; se aflau într-o rivalitate permanentă cu Manolescu Cătălin și Marian Mirea, cuplul care, în timp ce noi vorbim, ei sunt pe terenul de joc… Pe lângă aceștia gașca era cu mult mai extinsă. Se adaugă cei cu care juca fotbal: Marinică Vulcan, Petrică Vârbănescu, Gaby și Mihai Moldoveanu, cărora le mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-au dat pentru a reuși tot ce am făcut astăzi… L-aș mai aminti și pe Viorel Dincă…

De la dialogul avut cu Mihăiță Penciu nu a lipsit fiul regretatului Adrian Penciu, care a dorit să mulțumească în mod deosebit unchiului său pentru acest ”in memoriam” la care s-au adunat atât de mulți oameni, dovada aprecierii de care se bucura tatăl său.

El,  unchiul meu, este eroul a tot ce s-a întâmplat astăzi aici; el a făcut cele mai multe demersuri, fiind cel mai implicat, alături de mine și de mama. La urma urmei era datoria noastră, dar nu am putea să uităm de Nicu Barbu (n.red. fostul primar al Municipiului Giurgiu), sau de Nicu Ghiță și de toți ceilalți prieteni ai tatălui meu…

Tata era un mare iubitor de oameni, avea întotdeauna plăcerea să stea și să relaționeze cu oamenii…

Cei doi Penciu ne mai spuneau că se gândesc la varianta de a permanentiza acest turneu de tenis de câmp care i-ar putea purta numele regretatului avocat.

…De ce nu? Vom vedea la finalul acestei zile ce s-a întâmplat și dacă există posibilitatea realizării acestui lucru… Cosmin Vlașcu, profesor de sport și Florin Bădică, care au fost astăzi prezenți aici, ne-ar putea ajuta pentru realizarea acestui deziderat. Ei sunt, cred, cei mai importanți promotori ai acestui sport în Giurgiu și ar putea face asta alături de Gaby și Bogdan Moldoveanu, proprietarii bazei sportive SIGMA. E o idee bună și mi-ar plăcea mai ales că în felul acesta i-ar fi amintit numele fratelui meu, lucru care ne-ar onora… „In Memoriam Adrian PENCIU!”… ce ar putea fi mai frumos!?!

Pe lângă faptul că ar fi onorant ca acest eveniment să se perpetueze, cred că și el, Adrian, de acolo de sus ar fi foarte mulțumit că numele lui ar rămâne proaspăt în imaginea noastră.

La un moment dat, cu lacrimi în ochi și cu emoție în glas, Mihăiță Penciu ne-a mărturisit:  Nu putem spune că am trecut ușor peste acest moment. Au trecut abia 3 luni… Recunoaștem că ne este foarte greu și că multă vreme de acum încolo, Adrian va face parte din toate momentele pe care le vom trăi…

Încă o dată, ne bucurăm că a venit foarte multă lume. Am fost impresionat pentru că noi am pornit la drum cu un turneu simplu de tenis de câmp. Nu ne gândeam la o participare atât de numeroasă. Mulți dintre colaboratorii sau dintre prietenii fratelui meu, deși nu jucau tenis de câmp, ei au dorit să vină, să fie prezenți și să își aducă astfel aminte cu plăcere de cel care a fost Adrian Penciu. Ce poate fi mai minunat decât asta?! Pe lângă tenis s-a jucat și fotbal…, au fost două echipe… Ba chiar și tenis de masă s-a jucat, în acest fel toți dorindu-și să fie prinși în competiția aceasta, ce i-a fost dedicată memoriei lui Adrian. Numărul celor prezenți ne-a luat puțin prin surprindere dar, până la urmă, cu sprijinul celor pe care i-am amintit, am reușit să facem față situației.

De la Masă nu au lipsit, evident, soțiile celor apropiați, finii lor, ai familiei lui Adrian, soțiile prietenilor și rudelor apropiate, celor ce l-au cunoscut foarte bine pe fratele meu… – ne-a mai spus Mihăiță Penciu.

Și astfel povestea zilei de 3 iulie va rămâne multă vreme în memoria celor care l-au cunoscut și au dorit să îl simtă pe Adrian printre ei, măcar prin rostirea numelui său, între prieteni…

Adrian Penciu este, după cum am constatat sâmbătă, 3 iulie 2021, dovada vie a faptului că oamenii iubiți și apreciați nu mor niciodată. Ei rămân vii în memoria și în sufletul celor ce i-au cunoscut cândva…

Iată de ce, lui Adrian PENCIU, nimeni nu a dorit să îi spună ADIO, cât timp el stăruie, permanent, în relația dintre cei ce i-au fost alături.

(Florian TINCU)