parfumuri-1346365914       În data de 17 august, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de frontieră pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta  Istanbul – Bucureşti.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala acestuia, mai multe colete în care se afla cantitatea de 149 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc Kemal  A., în vârstă de 48 de ani, pasager în autocar şi că acesta nu deţine documente de provenienţă sau certificat de calitate pentru produsele descoperite cu ocazia controlulul de frontieră. Bărbatul a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un depozit din Istanbul – Turcia urmând a le comercializa în pieţele din România.

Bunurile, în valoare totală de 15.000 lei, dacă ar fi fost autentice, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.