Început de mandat în forță pentru noul Ministru al Economiei, Niculae Bădălău,  la Bruxelles.

0
334

La doar o săptămână de la instalarea sa în funcția de Ministru al Economiei, Niculae Bădălău a avut un tur de forță la Bruxelles.

Politicianul giurgiuvean a participat la reuniunea Consiliului „Competitivitate COMPET”, context în care s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska, cu lideri din Parlamentul European, precum Președintele Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului (IMCO) – Anneleen van Bossuyt și cu Președintele Comisiei Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) – Jerzy Buzek.

 Niculae Bădălău a avut de asemenea numeroase întâlniri cu miniștri ai economiei din UE:  Margarete Schramböck, Ministrul Economiei din Austria, Darko Horvat, Ministrul Economiei din Croația, Minko Lintila, și miniștrii finlandezi Jari Lindström și Mika Lintilä, dar și cu secretari de stat din Germania (Claudia Dorr-Voss), Portugalia (Joao Correia Neves) sau Olanda (Mona Keijzer).

După cum se vede , senatorul giurgiuvean își începe în forță mandatul ministerial, de pe agenda sa, după cum se observă,  nelipsind întâlnirile ce urmăresc   racordarea României la problemele majore ale economiei europene și nu numai.

(Jurnal)