Trupul refugiatului decedat în accidentul din 14 februarie a fost repatriat

0
72
16753854_10208792932684919_51350941_nPe data de 14 februarie, la intrarea în municipiu se producea un accident grav, din care a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor două. Decedatul era un tânăr de 21 de ani, refugiat din Eritreea.
 
Pe data de 1 martie, corpul neînsufleţit al lui B.F. a fost ridicat de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, şi a fost preluat de o firmă de pompe funebre din Bucureşti, care a colaborat cu o altă firmă din municipiul nostru.
 
Repatrierea corpului s-a făcut joi, 9 martie. A durat atât de mult pentru că a trebuit să se găsească, în primul rând, un bilet de avion cu destinaţia Eritreea, apoi a trebuit acordul rudelor de a fi repatriat, acest lucru fiind cel mai uşor de obţinut, întrucât mama acestuia a spus că vrea să îşi înmormânteze fiul aproape de ea.
 
În încercarea de a găsi pe cineva care să se ocupe de toate documentele necesare repatrierii corpului neînsufleţit, a fost identificat un văr al lui B.F, care locuia în Marea Britanie şi care, împreună cu alte rude aflate pe teritoriul Uniunii Europene sau cu prieteni ai acestora, au făcut o chetă pentru strângerea celor 10.000 de euro necesari acoperirii cheltuielilor cu repatrierea.
 
Pe surse, am aflat că familia lui B.F. a angajat un avocat care să îi reprezinte în procesul penal deschis împotriva vinovatului (şoferul de taxi, după cum relatam într-un articol anterior), şi, desigur, pentru recuperarea cheltuielilor legate de repatrierea lui B.F.
 
(O.C.)