Cum să ”readuci la viaţă” legumele ”ofilite”: salata, ierburile proaspete, morcovii şi multe alte legume sunt foarte uşor de ”readus la viaţă”, dacă sunt lăsate într-un bol de apă rece cu puţină gheaţă pentru 15-20 de minute; lasă-le să se usuce şi bucură-te de prospeţimea lor!

Un studiu danez arată că dacă reducem cantitatea de mâncare din farfurie cu doar 9%, totalul risipei alimentare va fi redus cu peste 25%!

25% din rezerva de apă potabilă a lumii este folosită pentru producerea mâncării ce nu ajunge să fie niciodată consumată!

Nu păstra cartofii şi ceapa în acelaşi loc, deoarece gazele pe care le emană ceapa pot grăbi germinarea cartofilor!

Ştiaţi că, în alimentaţie, există o serie de combinaţii care, la prima vedere, sunt imposibile, dar care sunt extrem de benefice pentru sănătate? Iată câteva dintre ele: măslinele fac pereche bună cu portocalele; merele fac pereche bună cu ceapa; bananele fac pereche bună cu curry; căpşunile fac pereche bună cu roşiile; sfecla face pereche foarte bună cu ciocolata!

(Jurnal)