rodica ciobanuDupă mai bine de un an de aşteptare, INFO GRUP Giurgiu este, din nou, partener în trei proiecte importante, două pentru municipiul Giurgiu şi unul pentru comuna Vărăşti.

Despre cele trei proiecte ne-a vorbit directorul INFO GRUP Giurgiu, Rodica Ciobanu.

„Avem un proiect în care suntem parteneri ai municipalităţii, proiect care se derulează pe Dezvoltarea Locală Plasată cu Responsabilizarea Comunităţii. Acesta este considerat, de mine, un proiect „trambulină” deoarece, deşi în faza iniţială are finanţare de 50.000 de euro, poate atrage, în final, circa şapte milioane de euro. Prin acest proiect se are în vedere creşterea calităţii vieţii în zonele Cărămidarii Vechi şi Noi, Rudari, Oinac, Tineretului, şi zona din spatele Spitalului Judeţean. Dezvoltarea se va face atât pe infrastructură, cât şi pe capitalul uman”, preciza Rodica Ciobanu.

Un al doilea proiect în care INFO GRUP este partener, de această dată al Crucii Roşii, este un proiect pliat pe comunităţile marginalizate implică zonele Istru, o parte a şoselei Sloboziei şi zona Ramadan.

Cel mai important, însă, îl consideră directorul INFO GRUP, este proiectul din comuna Vărăşti, un proiect depus pe POCU 4.1, cu o linie de dezvoltare locală, special pentru comunităţile cu populaţie preponderent rromă.

„Activităţile şi subactivităţile pe care le avem în vedere pentru această comună se pliază pe nevoile arătate în recensământul făcut în anul 2011. În acest proiect, ca şi în celelalte, sunt angrenate toate categoriile de vârstă, de la cei mai mici până la adulţi, şi aici avem în vedere, împreună cu Fundaţia Renaşterea, colaboratorul nostru, să realizăm, pe lângă actualizarea documentelor de identitate ale persoanelor din grupul ţintă, o serie de activităţi din sfera serviciilor sociale: Clubul „Altfel” pentru elevi, o grădiniţă estivală pentru cei mici, un proiect „Vara împreună” şi un altul, „Şcoala părinţilor”, care îi vizează pe adulţii din comunitate”.

În cadrul acestui ultim proiect, a cărui finanţare se ridică la trei milioane de euro, vor fi reabilitate şi un număr de 50 de locuinţe (pentru zece se va realiza o extindere a spaţiului de locuit, iar pentru alte patruzeci, pe lângă reparaţii şi reabilitare, vor fi realizate şi modernizări ale reţelei de curent electric şi de apă – acolo unde este cazul).

(O.C.)