La data de 15 martie a c., ora 23.55, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu au fost sesizați în mod direct de către un angajat al stației CFR Vadu Lat cu privire la faptul că, din stațiile Vadu Lat și Grădinari, persoane necunoscute au sustras 13 cabluri de semnalizare și dirijare a traficului feroviar.

„În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, iar din primele cercetări a reieșit faptul că, persoane necunoscute ar fi secționat și sustras 13 cabluri de 20, respectiv 40 de m, fiind pusă în pericol siguranța feroviară.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, au fost identificate persoanele în cauză, ca fiind trei bărbați, de 22, 27 și 29 de ani, din municipiul București.

Pentru administrarea probatoriului, la data de 8 iunie a.c., au fost efectuate două percheziții domiciliare, la locuințele celor trei persoane de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere sau semnalizare falsă.

La data de 8 iunie a.c., cei 3 bărbați au fost reținuți, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propuneri procedurale.

Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu au fost sprijiniți tehnic de către polițiștii Biroului de Analiza Informațiilor și cei ai Direcției Operațiuni Speciale Giurgiu”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)