La data de 28 martie, ora 23:15, polițiștii Poliției Secției nr.4, Poliție Rurală Ghimpați au depistat un bărbat, de 42 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Valea Plopilor,  aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Acesttuia i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

O oră mai târziu, puțin după miezul nopții ( ora 00:20), se trecuse deja în a doua zi, de 29 martie, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat de 38 de ani din comuna Izvoarele, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul București, din municipiul Giurgiu,  aflându-se și el sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Județean Giurgiu unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În  acest caz  a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Când lucrurile păreau că se liniștesc, surpriză! În aceeași dimineață de 29 martie, la ora 03:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au depistat de data aceasta o femeie, de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petre Ghelmez, aflându-se  sub influența băuturilor alcoolice!

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ea a refuzat solicitarea polițiștilor de a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Evident că i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează acum cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

(Jurnal)